Wczoraj zrobiłem wymianę oleju po przejechaniu 500 mil. Instrukcja obsługi mówi, że pojemność oleju wynosi 4 kwarty, u mnie weszło 5, żeby pokazało na wzierniku. Zakładam, że 5 kwart z filtrem? Nawiasem mówiąc, bardzo prosta robota.
Nie, nie był na stopce bocznej. Miałem motocykl na stojaku. Wlałem 4 kwarty, uruchomiłem go na około 10 minut. Zostawiłem go na około 20 minut, aby olej mógł osiąść z powrotem w misce olejowej. Brak oleju w wzierniku. Jeszcze raz, NIE był na stopce bocznej, wiem lepiej.Masz o kwartę za dużo. Sprawdziłeś to z motocyklem na stopce bocznej?
12mmPo opróżnieniu---wymień śrubę spustową oleju, >>>>
Czy ktoś zna rozmiar śruby spustowej? Muszę kupić kilka podkładek zgniatających. Nawiasem mówiąc, instrukcja nie wymaga wymiany śruby, ale prosi o wymianę podkładki zgniatającej.![]()
tak, M12 działa.Czy ktoś wie, jakiego rozmiaru podkładki zgniatającej używamy? Czy M12 będzie działać?
Umieszczenie go na obu stojakach jest miłe, ale nadal nie opierałbym poziomu oleju na motocyklu, gdy stoi na stojakach. Zrobiłem to już wcześniej i nadal wlałem za dużo oleju. Chcesz odczytać wziernik tak, jak siedzisz, jak zamierzasz na nim jeździć.Po prostu rzucam to na przyszłość.
https://www.amazon.com/Venom-Motorc...6QZ8VQ/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1496674642&sr=8-2&keywords=venom+front+rear+stand
Kup je, podnieś swój motocykl, a będzie idealnie wypoziomowany do sprawdzania oleju itp... Najlepsze 70 dolarów, jakie możesz wydać, aby móc pracować nad motocyklem jak normalny człowiek i nie potrzebować dodatkowej pary rąk. Ułatwia również inne naprawy, smarowanie łańcuchów.